Kradli v kostole, v pivárni a v rodinnom dome

16.01.2006 Celý región

V kostole sa neboli modliť, ale kradnúť\r\nSvidnícki policajti vyšetrujú od včera krádeže peňazí z Grécko-katolíckeho kostola vo Svidníku. Ku krádeži došlo vče...
V kostole sa neboli modliť, ale kradnúť
Svidnícki policajti vyšetrujú od včera krádeže peňazí z Grécko-katolíckeho kostola vo Svidníku. Ku krádeži došlo včera v podvečer počas konania omše.

V čase, keď kostolník odišiel vykonať zbierku, tak maloletý 13-ročný Svidníčan vošiel do neuzamknutej miestnosti - sakristie a z otvorenej skrine ukradol tri vrecka s peniazmi aj zošity. Následne cez okno sakristie utiekol preč. Vonku ho čakal už 14-ročný mladistvý Svidníčan , s ktorým si lup vo výške 27 364, - Sk aj so zošitmi rozdelili . Neskôr na vyzvanie policajnej hliadky peniaze aj zošity vydali.

Vlámanie do pivárne
Stropkovskí policajti vyšetrujú od včera krádež vlámaním do pivárne v Stropkove. Doposiaľ neznámy páchateľ vypáčil vchodové dvere v čase od 00.15 do 04.30 h a z pivárne odcudzil multimediálny videoprojektor, poškodil stolový futbal a z predajného pultu zobral aj 500, - Sk. Celková škoda v pivárni je spôsobená vo výške 46 000, - Sk.

Lúpežné prepadnutie Poľského turistu
Popradskí vyšetrovatelia od soboty vyšetrujú prípad lúpežného prepadnutia 27-ročného turistu z PR. Muža v sobotu o 20. 00 h pri jednom z obytných domov na ulici Popradskej brigády v Poprade prepadli viacerí páchatelia. Jeden ho udrel päsťou do tváre a keď spadol na zem udierali ho päsťami do krku. Následne mu strhli z pliec ruksak , z rúk mu vytrhli snowboard a ušli. Krádežou vecí bola poškodenému spôsobená škoda vo výške 74 500, - Sk.

Krádež vlámaním do rodinného domu
Humenský vyšetrovateľ včera začal trestné stíhanie pre prečin Krádeže v súbehu s prečinom Porušovania domovej slobody , ktorých sa dopustil doposiaľ neznámy páchateľ. Ten v noci zo soboty na nedeľu sa vlámal do jedného rodinného domu v Belej nad Cirochou, okr. Snina. 38 – ročnej majiteľke rozbitím okna a ukradnutím rôznych vecí spôsobil škodu vo výške 15 500, - Sk.

Dopravné nehody v PO kraji
Za včerajší deň na cestách v Prešovskom kraji bolo spôsobených 8 dopravných nehôd. Pri nich 1 osoba bola usmrtená, 3 ťažko zranené a 3 ľahko zranené. Hmotné škody policajti odhadli na 732 000, - Sk.
 

Vyberte región

mark